vkcroatiaturanj.hr
2013
9.8.

Teška pobjeda protiv seniora protiv Tisna

Croatia Turanj je Tisnu preotela drugu poziciju na ljestvici teškom pobjedom u Turnju 13:12 (2:3, 6:3, 4:1, 1:5). Iako su Croatiji falila čak tri igrača iz prve postave, domaći su neočekivano teško uzeli sva tri boda iz ove utakmice.

Počelo je nervozno kod domaćina, uz nekoliko grešaka u obrani, te tri promašena zicera Tisno je nakon prve četvrtine vodilo 2:3. Za Croatiu su u ovoj četvrtini strijelci bili Vice Torić i Mihovil Santini.

U drugoj četvrtini Croatia je proigrala u napadu, te su domaći igrači poćeli realizirati stvorene prilike. Tako je početkom četvrtine Bepo Dušković odmah izjednačio na 3:3, a malo kasnije Niko Torić pogađa za prvo domaće vodstvo na utakmici. Iz polukontre pogađa i Tomo Udovičić i već je 5:3. Potom Tišnjani sa dva gola za redom dolaze do izjednačenja. Domaći golman Dinko Mandić sa par izvrsnih obrana podiže ekipu i Croatia golovima Nike Torića i dvostrukog strijelca Duškovića odlazi na +3. Za kraj četvrtine najbolji pojedinac Tisna, Luka Lipej smanjuje na 8:6 i s tim se rezultatom odlazi na poluvrijeme.

Svojim trećim golom večeras Niko Torić vraća +3 Croatiji, a Tisno sa igračem više pogađa za 9:7. Ponovno se ukazuje naš Bepo koji zabija dva uzastopna gola i odvodi Turanjce na 11:7, a malo kasnije stariji Torić, Vice, odvodi domaće na najvećih +5, bilo je 12:7.

U posljednju četvrtinu domaći ulaze opušteno, te Tisno sa tri uzastopna gola stiže na dostižnih 12:10. A onda, opet Bepo Dušković postiže svoj 6 gol večeras za 13:10. Tisno smanjuje na 13:11, i ima igrača više tri minute prije kraja utakmice kojeg nisu uspili iskoristiti nakon pozvanog time-outa svoga trenera, Ivana Henjaka. Croatijin trener, Nikola Deković, nakon isključenja Tisna poziva svoj time-out, ali i domaći traljavo gube loptu sa igračem više. Croatia se još jednom uspijeva obraniti, te u napadu uspijeva izboriti korner 25 sekundi prije kraja. Deković poziva time-out kako bi smirio ekipu i mirno priveo utakmicu kraju, ali nakon time outa Dinko Mandić bespotrebno odlazi sa svojega gola sa loptom i neoprezno baca krivu loptu na krilo. Tisno uzima loptu i odlazi u kontru, a Niko Torić kako bi spasio kontru prvo radi isključenje, pa zatim i peterac dvije sekunde prije kraja. Dugo razdoblje bez gola koje je trajalo preko tri i pol minute prekida Luka Nimac iz peterca koji postavlja konačnih 13:12. Zadnje tri sekunde, Croatia je zadržala loptu i tako ostvarila i četvrtu pobjedu uz jedan remi protiv Gusara na domaćem terenu. Šteta što Croatija igra dobro samo pred svojom publikom jer da su donijeli barem pokoji bod sa gostovanja bili bi kudikamo u boljoj situaciji prije posljednja tri kola.

Za Croatiu su večeras nastupili:
1. Dinko Mandić
2. Mihael Purgar
4. Marko Garić
5. Toni Vidas
6. Bepo Dušković -6 golova
7. Niko Torić -3 gola
8. Tomo Udovičić -1 gol
10. Mihovil Santini -1 gol
11. Ivan Lučić
13. Kuzme Santini -kapetan
14. Vice Torić -2 gola

Tablica 3. HVL Šibenik nakon nepotpunog 9. kola:

1. Gusar        8 5 1 2  100-68      16
2. Croatia      9 4 1 4  102-96      13
3. Tisno         9 4 0 5   91-109     12
4. Albamaris 8 3 0 5   75-95         9

U petak, 09.08. u 19:00 h igraju Gusar i Albamaris u Sv. Filipu i Jakovu u 9. kolu.

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Teška pobjeda protiv seniora protiv Tisna

Komentari su zatvoreni.