vkcroatiaturanj.hr
2013
20.8.

Croatia izgubila od Biograda

Kadeti Croatie su poraženi u ranije odigranoj utakmici 8. kola B-prvenstva Hrvatske- Šibenik/Zadar od mlađih juniora Biograda rezultatom 19:5 (3:1, 6:0, 6:3, 4:1).

Croatia je na ovu utakmicu došla bez dvojice standardnih prvotimaca, Mandića i Matkovića. Prvi gol na utakmici zabio je Kuzme Santini tek u 4. minuti za jedino vodstvo Croatie 0:1. Do kraja četvrtine Biograd je dao tri gola za redom.

Drugu četvrtinu Biograd dobiva sa 6:0, te se na odmor odlazi vodstvom Biograda 9:1. U ovoj četvrtini bi posebno istaknuo Josipa Bepa Kadiju, Matu Santinija i Josipa Skelina koji su dobrom igrom u obrani i zajedničkim snagama i preuzimanjima koliko-toliko uspjevali zaustaviti Roka Pelicarića. Prva dvojica spomenutih su 2000. godište i predstavljaju, siguran sam, uz Skelina, Budanovića, starijeg Matkovića i Mandića budućnost turanjskog vaterpola.

U trećoj četvrtini za Croatiu dva gola postiže Josip Skelin, a jedan Tin Županović iz kontranapada. U tom razdoblju igre Biograd je zabio 6 golova, od kojih je 5 postigao Roko Pelicarić. Upravo on je radio najveću razliku u kvaliteti između ove dvije ekipe, zabio je 10 golova, te oduzeo nekoliko lopti i nekoliko puta stvorio viška igrača u kontranapadu.

Posljednja četvrtina, u koju se ušlo rezultatom 15:4, bila je prigoda gostujućem treneru da pruži minutažu i mlađim igračima Biograda, odnosno pravim kadetima. Gostujući trener je na to odgovorio još mlađim igračima koji su bili na klupi Croatie te je u igru poslao nekoliko igrača rođenih 2002. i 2003. godine, koji za kadete imaju pravo nastupa još 3-4 godine. Tako je Biograd i ovu četvrtinu dobio rezultatom 4:1, a za Turanjce je jedini gol u posljednjoj četvrtini zabio Roko Budanović.

Za Croatiu Turanj su nastupili:
1. Dario Dušević
2. Roko Budanović -1 gol
3. Karlo Kadija
4. Ivo Županović
5. Matej Vidas
6. Mate Santini -kapetan
7. Luka Dušević
8. Josip Bepo Kadija
9. Josip Skelin -2 gola
10. Kuzme Santini -1 gol
11. Tin Županović -1 gol
trener: Nikola Deković

Objavio Niko za Kadeti | Nema komentara »

Komentiraj!