vkcroatiaturanj.hr
2013
5.8.

Poraz i od Albamarisa u gostima

Još jedan poraz Croatie u gostima dogodio se u nedjelju u Biogradu od Albamarisa.

Počelo je izjednačenom igrom u prvoj četvrtini, koja je na kraju završila vodstvom domaćina 3:2. Bila je to kvalitetna prva četvrtina, u kojoj je Albamaris imao malo više sreće, Croatia je pogodila nekoliko stativa, dok je Albamaris sa dva pomalo nespretna šuta uspjela prvariti gostujućeg golmana.

U drugoj četvrtini Albamaris radi laganu prevagu uz pomoć šire klupe. I u ovoj četvrtini Croatijini igrači su i dalje bolje gađali stative nego gol domaćih. Poluvrijeme je završilo prednošću Albamarisa od 7:3, a za Croatiu su strijelci bili Vice Torić jednom i Marko Šarić dva puta.

U trećoj četvrtini, prvo je Croatijin Vice Torić smanjio na 7:4, a nakon toga sa dva gola za redom, u dva napada, Tino Buča podiže prednost na 9:4. Vice Torić, danas najraspoloženiji u Croatijinim redovima zabija svoj treći gol iz igrača više za 9:5. A nedugo zatim Mario Jurjević ponovno podiže na +5. Golom Aleksandra Raića Croatia se vraća na 10:6, te tim rezultatom završava treća četvrtina.

U posljednjoj četvrtini najviše do izražaja dolazi prvi centar Albamarisa, njihov kapetan Petar Jurić koji sa tri gola u posljednjoj četvrtini postaje najbolji strijelac na utakmici sa 5 golova. Odmah iza njega je Croatijin Vice Torić sa 4 gola, koji je bio jedini strijelac u zadnjoj četvrtini za goste. Na samom kraju utakmice, pri rezultatu 14:7, potpuno nepotrebno Martin Lukačić iznad vode dva puta udara Raića po glavi dok je ovaj imao loptu. Sudac Rončević prvi put je dosudio samo faul, a u istom napadu nakon izvedene lopte Lukačić nakon što je vidio da sudac nema namjeru suditi ponavlja još jednom udarac iznad vode po glavi. Nakon što se otrgnuo iz ruku Lukačića, Raić je uzvratio udarac kako bi se zaštitio, budući da sudac Rončević nije radio svoj posao, te ga je još dočekao sa šakom i Roko Fabijan i Alan Medić. Na to je reagirao gostujući trener, koji je dobio žuti karton. Potom je sudac dosudio samo obična isključenja Lukačiću, Fabijanu i Raiću. Na to je ponovno reagirao trener Deković, napadajući sudca što nije dosudio ni jednu brutalnost ili isključenja s pravom zamjene i što Medića nije uopće kaznio. Sudac mu je potom pokazao i crveni karton. Golman Croatie je zatim izašao iz bazena, isprovociran nesportskom igrom nekih domaćih igrača te sudcem koji je došao po svojih 300 kuna, umjesto da dođe “djeliti pravdu” na utakmici, te su također i ostali gostujući igrači otišli sa klupe, među njima i kapetan Kuzme Santini i Bepo Dušković koji je bio već na klupi sa tri isključenja bez kapice. Trener Deković ih je potom sve vratio na klupu, a golmana u igru, no međutim, u međuvremenu je sudac isključio gostujućeg golmana sa pravom zamjene zbog izlaska iz igre, te je umjesto njega na gol ušao Ivan Lučić.

Najgore u cijeloj priči je to što je i prvu utakmicu Albamaris – Croatia odigranu u Biogradu sudio isti sudac, Bore Rončević, koji je tada izrežirao pobjedu Albamarisa 17:16. Tijekom cijele te utakmice, suđenje je bilo na jako niskom nivou, što je priznao i sam sudac iza ove utakmice, a većina pogrešaka oštetila je, kao i danas, Croatiu. I tada su igrači Albamarisa udarali i topili goste, a sudac to nije vidio, jedini na bazenu, svi drugi su vidjeli što se događa. Iza te utakmice, sudac se pravdao, kao i iza ove, razlikom u isključenjima u korist gosta (na ovoj utakmici je bilo 10:3). Po mom mišljenju to pokazuje jedino omjer grubosti na terenu, a nikako ne pravedno suđenje i razlog za nedosuđivanje još više kazni i još težeg karaktera (brutalnost, sa i bez prava zamjene). To budi sumnju u namjere suca utakmice, koji se kune u svoje poštenje i neprivrženost jednoj od ekipa.

U drugoj utakmici 8. kola 3. HVL Tisno je na domaćem terenu iznenadilo vodeći Gusar i pobjedilo 13:10.

Tablica nakon 8. kola:
1. Gusar 16 bodova
2. Tisno 12 bodova
3. Croatia 10 bodova
4. Albamaris 9 bodova

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Poraz i od Albamarisa u gostima

Komentari su zatvoreni.