vkcroatiaturanj.hr
2012
20.8.

Pobjeda za treće mjesto

Seniori VK Croatie Turanj su u izravnom dvoboju za treće mjesto u 3. HVL-Šibenik pobjedili u Brodarici 16:17 (4:5,5:3,3:7,4:2) u posljednjem 10. kolu. Mlada i neiskusna ekipa Croatie trebala je lagano utakmicu privesti kraju, ali je s nekoliko pogrešaka na kraju dovela utakmicu u neizvjesnu završnicu, i na kraju ipak zasluženo slavila.

Prva četvrtina je počela otvoreno, ekipe su se izmjenjivale u minimalnom vodstvu sve do minute prije kraja četvrtine kada je Croatia otišla na +2. Međutim, domaćini su uspjeli smanjiti prednost Croatie te se u drugu četvrtinu ušlo s rezultatom 4:5 za goste.

U drugoj četvrtini ponovno se igra gol za gol do rezultata 6:7 a onda naš lijevak Lakoš odvodi Turanjce na +2. Ipak, Brodarica dominira u zadnje dvije i pol minute i sa tri uzastopna gola na odmor odlazi sa minimalnom prednošću, bilo je 9:8 za Brodaricu.

Croatia početkom treće četvrtine prvo zabija gol za izjednačenje a potom sa igračem više iz sjajne akcije Jurica Jačan sa druge stative na dodavanje Ivana Lučića sa lijevog vanjskog pogađa za 10:9. Nakon što je Brodarica izjednačila na 10:10, za Croatiu zabijaju Aco Raić, Kuzme Santini, Marko Šarić i Zvone Lakoš četiri gola uzastopno i naizgled odvode utakmicu u “mirne vode”. Domaćini smanjuju na 11:14, ali Luka Budanović sa igraćem više ponovno vraća na 4 razlike. Onda slijedi velika pogreška našeg kapetana, koji čekajući da mu se igrač koji je bio u kontri okrene po loptu neoprezno gubi loptu ispred svog gola i poklanja Brodarici povrat na tri razlike.

Posljednja četvrtina počinje još jednom velikom pogreškom našeg golmana koji nepotrebno radi peterac i Brodaričani stižu na 13:15. Nakon toga Croatia promašuje dvije čiste kontre 2:1 i 3:2 i propušta priliku rješiti utakmicu. Iskusni domačini to koriste i izjednačuju na 15:15. Vice Torić četiri minute prije kraja uspjeva realizirati jednu kontru, a isti igrač nakon faula uspjeva iznenaditi domaćeg golmana sa 5 metara i sa jedina svoja dva gola na utakmici podiže rezultat na 15:17 za Croatiu. Minutu i pol prije kraja Brodarica smanjuje na 16:17. Croatia ne uspjeva pogoditi za ponovno vodstvo od +2, ali uspijeva obraniti protivnički napad i osvaja loptu 20 sekundi prije kraja. Nakon pozvanog time-outa gosti se raspoređuju po cijelome terenu i čuvaju loptu od protivnika. Toni Vidas izlazi sam pred golmana i sa zvukom sirene zabija gol, kojega sudac i delegat ne priznaju, međutim Croatija uzima sva tri boda.

Strijelci za Croatiu Turanj su bili:
Marko Šarić -5 golova
Aleksandar Raić -3 gola
Vice Torić -2 gola
Zvonimir Lakoš -2 gola
Luka Budanović -2 gola
Kuzme Santini -1 gol
Ivan Lučić-1 gol
Jurica Jačan -1 gol.

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Pobjeda za treće mjesto

Komentari su zatvoreni.