vkcroatiaturanj.hr
2013
13.7.

Pobjeda protiv Gusara

Croatia Turanj je u prvom kolu 3 HVL – skupina Šibenik na domaćem terenu pobjedila Gusar iz Svetog Filipa i Jakova 9:5 (2:1, 3:0, 2:2, 2:2)!
Sve je bilo praktički rješeno već na poluvremenu, kada je Croatia vodila 5:1, sa odličnom obranom predvođenom sjajnim Dinkom Mandićem na golu.

Počelo je čvrstom obranom s obe strane, te je prvi gol na utakmici postignut tek u 6 minuti susreta. Croatia je povela golom Vice Torića. Nedugo zatim Aleksandar Raić pogađa za 2:0! Pri kraju četvrtine obrana Croatie je samo na trenutak “zaspala” što je iskoristio Ivor Eškinja, koji prekrasnom šraubom sa pozicije centra smanjuje na 2:1.

Drugu četvrtinu Croatia otvara pogotkom Nike Torića, po ulasku Gusarovog isključenog igrača. Aco Raić iz igre zabija za 4:1. 10 sekundi prije isteka četvrtine Ivan Kadija zabija svoj prvi pogodak za 5:1, te se tim rezultatom odlazi na odmor. Dinko Mandić je u to vrijeme briljirao na vratima, naravno uz pomoć svih igrača koji su igrali sjajnu obranu, te je poluvrijeme završeno samo sa jednim golom u mreži Croatie.

Gusarov Ivor Eškinja pri samom početku trećeg dijela udara Mihovila Santinija na krilu te ga sudac isključuje sa pravom zamjene! Po mom mišljenju, bilo je tu elemenata za dosuditi i brutaliti. Gusaru ipak vraća malu nadu Niko Jurlina koji smanjuje na 5:2! Međutim, Niko Torić nedugo zatim vraća Croatiji +4. Ivan Kadija svojim drugim golom večeras podiže rezultat na 7:2 sa igračem više, to je bila i najveća prednost koju je Croatia imala na utakmici! Dražen Kocić smanjuje na 7:3, i s tim rezultatom se odlazi na posljednji odmor.

Zadnju četvrtinu bolje otvara Gusar koji na samom početku drugim golom Nike Jurline smanjuje na 7:4. Slijede dva gola Croatie za vodstvo 9:4, prvo iz kontre zabija Marko Šarić, a nakon toga Niko Torić postiže svoj treći gol. Posljednji gol na utakmici zabija Gusarov Filip Stipan. Iskustvo Gusarovog trenera Edija Brkića ipak nije moglo spasiti Filipjance od danas kvalitetnije i raspoloženije ekipe domaće Croatie.

U drugoj utakmici ove lige Albamaris je u Biogradu pobjedio Tisno 15:10.

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Pobjeda protiv Gusara

Komentari su zatvoreni.