vkcroatiaturanj.hr
2012
18.8.

Lagano protiv Albamarisa!

U 9. kolu 3. HVL- Šibenik Croatia Turanj lagano je pobjedila Albamaris 19:9 (5:2,5:3,3:2,6:2). Croatia je bila bolja u svim segmentima vaterpolske igre. Jedino u čemu je Albamaris prednjačio bilo je loše ponašanje igrača u bazenu koji su došli suditi i provocirati u Turanj, umjesto odigrati korektnu utakmicu kako bi priličilo jednoj ozbiljnoj ekipi. Pokušavali su čak i zamjenjivanjem kapica među sobom prevariti sudce i protivnike, a da ne govorimo o tome da su igrali sa igračima VK Biograda koji su igrali pod tuđim imenima.
Utakmicu je bolje otvorila Croatia, i nakon nešto više od tri minute povela sa 3:0 golovima Lučića, Raića i Lakoša. Dvjema nespretnim reakcijama u obrani mlada ekipa Croatie primila je nakon toga 2 gola za redom. Petar Jurić je bio dvostruki strijelac za 3:2. Međutim vidljiva je razlika u kvaliteti i do kraja četvrtine Croatia vraća stvari na svoje mjesto, te golovima Šarića i Lakoša na prvi odmor odlazi sa 5:2.

U drugoj četvrtini opet isti scenarij kao u prvoj, 3:0 u tri minute igre i rezultat je već 8:2 za domaćine. Strijelci su Marko Šarić dva puta i Toni Vidas jednom. Gosti stalno rade pritisak na sudca i to im je urodilo plodom u četvrtoj minuti druge četvrtine kada Bartol Kulaš (u zapisniku Nikša Urem) udara preko vode tek što je ušao u igru našeg Raića, a sudac to vidi kao obostrano isključenje s pravom zamjene. Marin Kulaš ( u zapisniku Bartol Kulaš) smanjuje na 8:3. Šarić vrača na +6, a za Albamaris opet smanjuje Lovre Šangulin. Nakon iskjučenja Petra Jurića s pravom zamjene Marko Šarić pogađa za 10:5 na poluvremenu.

Slični scenarij ponavlja se i u trećoj četvrtini kao i u prve dvije, Croatia opet radi seriju 3:0, ali ovaj put za 5 minuta. Lakoš je pogodio dva puta, a Lučić jednom. Dva gola za redom na kraju četvrtine za Albamaris daju Ante Bogdanić i Tino Buča, a prednost Croatie je velika 13:7.

Četvrta četvrtina započinje golom Vice Torića za 14:7, a nakon toga još jedan igrač Albamarisa, Filip Vidaković u zapisniku, a u stvarnosti Bog zna koji igrač, dobiva isključenje s pravom zamjene nakon što je netko od Biogradaca pokušao sudca pogoditi loptom. Buča opet pogađa  za 14:8, a odma nakon toga kapetan Kuzme Santini vrača +7, a Lakoš podiže prednost i na +8. Petrović smanjuje na 16:9, a zadnja 3 gola postiže Croatia. Lučić s igračem više i na kraju dva gola Vice Torića, od kojih onaj drugi postiže 5 sekundi prije kraja i to sa svojih 5 metara za konačnih 19:9.

Za Croatiu su večeras nastupali i u zapisniku i na terenu:
1.Dinko Mandić
2. Ivan Lučić (3 gola)
3. Zvonimir Lakoš (5 golova)
5. Marko Šarić (5 golova)
6. Aleksandar Raić (1 gol)
8. Gordan Jačan
9. Jurica Jačan
11. Toni Vidas (1 gol)
12. Luka Budanović
13. Kuzme Santini (1 gol)
14. Vice Torić (3 gola)

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Lagano protiv Albamarisa!

Komentari su zatvoreni.