vkcroatiaturanj.hr
2013
31.7.

Kadeti u Betini uzeli bod

Jucer su kadeti Croatie donijeli u Turanj prvi bod sa gostovanja ove godine! Odigrali su protiv Brodograditelja 7:7 u zanimljivoj i izjednačenoj utakmici, u kojoj je Croatia stalno stizala prednost, a samo je u početku Brodograditelj imao +2. Croatiji je nedostajao dosadašnji kapetan Roko Budanović zbog bolesti, prvi golman Matković i još poneki igrači.

Počelo je dobro za Croatiu, odmah u prvom napadu Mate Santini otima loptu Betinjanima i odlazi u kontru, koju ne uspijeva realizirati, sa igračem na leđima pogađa golmana. Već u slijedećem napadu Petar Turčinov pogađa za vodstvo Brodograditelja 1:0. Nedugo zatim, za domaćine pogađa i Dume Jušić 2:0. Vice Mandić u 6. minuti igre vanjskim šutom iznenađuje golmana i smanjuje na 2:1. Odmah u slijedećem napadu isti igrač radi isključenje koje Nikola Ferara realizira prije nego su se gosti uspjeli postaviti sa igračem manje. Sa tim rezultatom (3:1) Betina odlazi na odmor.

Nakon početne nervoze u drugoj četvrtini i nekoliko isključenja sa obje strane na scenu stupa današnji kapetan Croatie Josip Skelin koji sa dva uzastopna gola iz igre izjednačava na 3:3. Pri kraju četvrtine Nikola Ferara, odlični lijevak, vanjskim šutom domaćinima donosi vodstvo 4:3 na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Croatia opet dolazi do poravnanja, za 4:4 zabija Josip Bepo Kadija odličnom reakcijom sa pozicije centra. Kapetan domaćih Ante Jušić pogađa za 5:4 samo 20 sekundi prije isteka vremena u trećoj četvrtini. Međutim, još jednom sjajnom akcijom Josip Bepo Kadija sa dva metra poravnava rezultat. Ostalo je samo 5 sekundi do kraja, a lopta je na cetru igrališta za Betinu. Loptu uzima najbolji domaći šuter Nikola Ferara i pogađa nebranjeni dio gostujućih vrata te Betinjani i na ovaj odmor odlaze s prednošću od jednog gola, bilo je 6:5.

U posljednjoj četvrtini mreže su dugo mirovale na obje strane, sve do pete minute kada najbolji strijelac susreta Josip Skelin pogađa sa vanjske pozicije za 6:6. Nedugo zatim, Vice Mandić dobiva svoje drugo isključenje koje uspijeva realizirati Petar Turčinov nakon velike greške gostujuće obrane nakon time-outa domaćeg trenera Dinka Jadrešića. Konačnih 7:7 postavlja Josip Skelin svojim četvrtim golom na utakmici, te opravdava povjerenje trenera koji mu je u ovoj utakmici dodijelio ulogu kapetana.

Za Croatiu su nastupili:
1. Dario Dušević
3. Karlo Kadija
5. Matej Vidas
6. Mate Santini
7. Vice Mandić
8. Josip Bepo Kadija
9. Josip Skelin – kapetan
10. Kuzme Santini
11. Tin Županović
12. Ivo Županović
14. Tonći Bezinović
trener: Nikola Deković

Na kraju bi još dodao da je, po mom mišljenju, kriterij suđenja Bore Rončevića, bio neujednačen i da je išao na ruku domaćinima. Gosp. Rončević je već jednom u ovoj sezoni pobjedio Croatiu, u Biogradu sa seniorima uz pomoć igrača Albamarisa, ali je tužno što to namjerno radi protiv djece koja imaju 10-14 godina i koje treba pokušati zadržati u vaterpolo sportu i naučiti ih kroz taj sport i nekim životnim vrijednostima. Sramota, za jednog suca koji se dugo bavio ovim sportom i koji bi trebao imati osjećaja za to da pridonese razvoju vaterpola u ova teška vremena za sport, a pogotovo za vaterpolo.

Objavio Niko za Kadeti | Komentari isključeni za Kadeti u Betini uzeli bod

Komentari su zatvoreni.