vkcroatiaturanj.hr
2012
24.8.

I mlađi kadeti završili na trećem mjestu!

Mlađi kadeti VK Croatie Turanj završili su sezonu na trećem mjestu od 5 ekipa, koliko ih se natjecalo ove godine u B-prvenstvu Hrvatske! Budući da je jedino ova, Šibensko-Zadarska skupina, imala kategoriju mlađi kadeti, ovaj raspored se računa i kao završnica B-prvenstva Hrvatske.
U ovoj kategoriji Croatia je uglavnom ispunila svoje ciljeve iz razoga što rezultat u ovim kategorijama nije primaran. Bitan je pravilan zdravstveni, psihosociološki razvoj i ponašanje djece kako na utakmicama tako na treningu i na ulici, a to je i ove godinu, uz nekoliko manjih propusta bilo na zadovoljavajućoj razini!
Što se tiće rezultatskog uspjeha, i tu moramo biti zadovoljni sa trećim mjestom, najviše zbog činjenice da klubovi koji su ispred nas (Biograd i Okruk) treniraju tijekom cijele godine, dok je Croatia “u pogonu” samo u ljetnim mjesecima. I uz tu činjenicu, Croatia se ravnopravno borila sa Okrukom za drugo mjesto.
Na kraju su završili sa jednakim brojem bodova (po 10 bodova), ali je Okruk imao bolju gol razliku u međusobnim susretima (u Okrugu je bilo 12:3 za Okruk, a u Turnju 9:2 za Croatiu), što je Croatiji donijelo 3. mjesto. Šteta što smo doživjeli taj težak poraz u 2. kolu u Okrugu gdje smo nastupili i bez našeg najboljeg strijelca i prvog beka Josipa Skelina, s kojim Croatia dobiva još jednu veliku kvalitetu kako u napadu tako i u obrani. Međutim, Skelin nije mogao putovati na ovu utakmicu zbog zdravstvenih problema.

Protiv Biograda se nije moglo izvući više (porazi u Turnju 2:5, a u Biogradu 13:3), osim što smo možda u Biogradu mogli izgubiti sa manjom razlikom da smo bili kompletni (falili su Josip Skelin, Roko Budanović, drugi strijelac i prvi centar te Kuzme Santini, standardno desno krilo).

U ogledu sa Tisnom u Turnju smo lagano pobjedili 16:9, čak i lakše nego to konačan rezultat može dočarati. Tisno je početkom prvenstva zatražilo od svih ekipa da nastupi sa dva-tri starija igrača zbog premalog broja djece rođene 1999. ili kasnije, te su se svi klubovi i voditelj natjecanja složili da Tisno odigra utakmice u takvom sastavu. U Tisnu nam je upisana ona neslavna pobjeda 0:5 bb, iako sa mlađim kadetima nismo ni putovali u Tisno jer su oni odustali od natjecanja prije posljednjeg kola kada smo mi trebali ići na gostovanje.

Protiv Brodograditelja su ostvarene dvije pobjede (u Betini 5:8, a u Turnju 13:4) što pokazuje da Croatia uvijek pruža bolje partije u Turnju nego na gostovanjima kako u mlađim kategorijama tako i u seniorima. Vjerojatno je to zbog domaće publike, koja se uvijek sakuplja u velikom broju na malom parapetu u portu u Turnju bez obzira igra li prva ekipa ili mlade snage VK Croatie.

Gusar je nastupio van konkurencije, sa 4 igrača rođena prije 1999. godine. I u takvom sastavu Croatia ih je pobjedila u Sv. Filipu i Jakovu rezultatom 3:1, dok je u Turnju bilo nerješeno 3:3.
Na konačnoj tablici u kojoj su uračunati i rezultati protiv Gusara, Croatia je završila na drugom mjestu ispred Okruka. Ipak je, na žalost Croatijinih mladića, ispravna ova tablica u kojoj su svima pobrisani rezultati protiv Gusara te su tako mlađi kadeti Croatie osvojili brončane medalje na B-prvenstvu Hrvatske.

Iako je Hrvatski vaterpolski savez poslao pokal i medalje samo za prvo mjesto vodstvo Croatie će svoje igraće nagraditi medaljama koje su zaslužili za treće mjesto.

Sve rezultate ovog natjecanja i tablicu uskoro ćemo objaviti na našim web-stranicama.

Objavio Niko za VK Croatia | Komentari isključeni za I mlađi kadeti završili na trećem mjestu!

Komentari su zatvoreni.