vkcroatiaturanj.hr
2012
14.8.

Gusar pobjedio u Turnju

Danas je u Turnju odigran općinski derbi između domaće Croatie Turanj i Gusara iz Sv. Filipa i Jakova! Gosti su uvjerljivo slavili 5:15 (1:5,1:3,1:3,2:4) i od samog početka je bilo očito da su bolja momčad! Gusar je trenutno vodeća momčad prvenstva, neporažena nakon 8 kola, međutim to im nije dovoljno pa su u Turanj došli sa 5 igrača koji nisu imali pravo nastupa. Prije početka utakmice, opunomoćenik gospodin Jerolim Uroda je rekao da Gusar ima uredne papire, jer je u prvom kolu vidio potvrdu od saveza, ali na inzistiranje od strane domaće klupe krenulo se u provjeru registracijskih iskaznica.

Pitate li se što se onda dogodilo? Svi oni koji poznaju vodstvo VK Gusara pretpostavljaju, Gusar je za 14 igrača koliko ih je skočilo u bazen na rasplivavanje imalo čak 9 registracijskih iskaznica! Za one koji ne znaju, to je za Gusar napredak u odnosu na prošlu godinu, budući da su prošle godine u Turnju nastupili sa 6 iskaznica za 14 igrača! Ali velika je razlika od lani u tome što je prošle godine delegat bio Joško Radas iz Biograda na moru koji je tvrdio da su Gusari njemu predali iskaznice, te ih je on “pregledao” i uporno tvrdio da imaju sve uredne papire. Ja, Nikola Deković, kao trener, znajući neke igrače, tražio sam da pregledam te iskaznice ali mi opunomoćenik HVSa Joško Radas to nije dozvolio. Po završetku utakmice, Croatia se žalila, utakmica je registrirana 5:0 za Croatiu, a od službenih osoba HVSa je došla potvrda da 8 od 14 igrača Gusara koji su nastupili nisu bili registrirani za taj klub, i nisu
imali pravo nastupa.
Ali ove godine je gospodin Uroda odradio svoj posao opunomoćenika te pregledavši registracije oba dvije ekipe uočio da za Gusar imaju pravo nastupa samo 9 igrača dok su u Croatiji svi prijavljeni imali pravo nastupa. Dakle, da zaključimo, Gusar napreduje u odnosu na prošlu godinu! I za očekivati je da već slijedeće godine imaju možda i 12 iskaznica, a za 2-3 godine možda i za sve igrače s kojima nastupaju.

Mene sada zanima mišljenje Vas koji čitaju ovaj članak, ako ga netko čita uopće, JELI OVO PRVENSTVO REGULARNO? Odnosno, koliko neregistriranih igrača Gusara je nastupilo u prethodnim utakmicama? Nitko se nije žalio!Možda zato što nitko (osim Albamarisa- vidio sam samo njihove iskaznice) ni nema iskaznice pa se ne mogu žaliti. Znači li to da svi švercaju igrače i “prodaju maglu” opunomočenicima? Mislim da je ovo prvenstvo 3 HVL- Šibenik neregularno i da će barem prvak Gusar (još teoretske šanse za  prvo mjesto imaju Brodarica i Žaborić), za druge nemam dokaze, postati prvak na neregularan način.
Na kraju da završim, za Croatiu su golove u ovoj utakmici postigli: tri gola Aleksandar Raić, a po jedan Marko Šarić i Zvonimir Lakoš.

Slijedeća utakmica seniora je u petak u Turnju protiv Albamarisa, a mlađi kadeti igraju već sutra protiv Okruka u Turnju s početkom u 21:00 sat.

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Gusar pobjedio u Turnju

Komentari su zatvoreni.