vkcroatiaturanj.hr
2012
4.8.

Croatia pobijedila prošlogodišnje prvake

Croatia-Brodarica 8:7!
Tijesna pobjeda seniora Croatie protiv prošlogodišnjih osvajača 3 lige Šibenik.

Croatia je bolje ušla u utakmicu, te je udarcem s krila Zvonimira Lakoša sa igračem više povela 1:0. Zvonimir Lakoš postiže i drugi gol za Croatiu u 5. minuti prve četvrtine. 30 sekundi prije kraja, Mario Zorčić igrač i trener ekipe iz Brodarice smanjuje na 2:1.

Početak druge četvrtine donosi nervoznu igru sa oba dvije strane, a prvi nalazi koncentraciju Zvonimir Lakoš i pogađa sa vanjske pozicije za 3:1. Na isteku 5. minute Mario Zorčić smanjuje razliku na -1 za domaće. A na 3:3 smanjuje Ive Luša, vjerovali ili ne tek treći strijelac na utakmici, nakon Lakoša i Zorčića. Na poluvrijme se odlazi izjednačenim rezultatom 3:3.

Marko Šarić zabija za ponovnu prednost Croatie, taman kada je ulazio isključeni Brodarićin igrač. Nije dugo trebalo Ivi Luši da utakmicu ponovno vrati u egal. Nakon toga ekipu Croatie diže golman Dinko Mandić sa nekoliko sjajnih obrana, a Croatia ponovno odlazi na +2 golovima Marka Šarića i Ivana Bezinovića. Rezultatom 6:4 se odlazi na odmor pred završnu četvrtinu.

Nakon isključenja Edija Seferovića, igrača koji je jednu godinu nastupao u kapici Croatie, trener Croatie Nikola Deković poziva time-out. Edi se uspio vratiti u igru za trenutak prekasno jer je iz lijepe akcije sa igračem više Aleksandar Raić odveo Croatiu na 7:4. Nakon toga sudac, nećemo ga imenovati, preuzima glavnu ulogu u utakmici i počinje suditi nepostojeća isključenja domaćinima, što odvodi “vodu na mlin” Brodarici. Brodarica u to vrijeme zabija 2 gola (Seferović i Apolonio) sa igračem više i nakon 2 time-outa, i vraća se potpuno u utakmicu 7:6. A onda je možda i sucu proradila savjest pa je nakon preočitog prekršaja isključio gostujućeg igrača-trenera Zorčića, a najbolji strijelac utakmice Zvonimir Lakoš zabija svoj 4. gol na utakmici večeras i povečava prednost Croatie na 8:6. Međutim, sucu se to nije svidilo i ponovno izmišlja isključenje Luki Budanoviću, umjesto faula u napadu. Iz ove akcije sa igračem više Zorčić pogađa treći put gol domaćih. Minutu prije kraja, Croatia je izborila igrača više, trener poziva svoj drugi time-out i Croatia sada ima sve u svojim rukama. Međutim, mlada i neiskusna ekipa Croatie ne koristi ponuđenu šansu, ne uspjeva realizirati igrača više i daje priliku gostima da u zadnjem napadu uzme bod. Brodarica kreće u napad i 10 sekundi prije kraja utakmice Marko Šarić oduzima gostima loptu bez prekršaja i čuva je do isteka posljednje četvrtine.

Igrač utakmice, kad bi se proglašavao, zasigurno bi bio Lakoš, koji je zabio 4 gola i to prva 3 i zadnji Croatijin za 8:6. Uz njega, domaći strijelci bili su Šarić 2, te Raić i Bezinović po jedan. Pobjedi su pridonijeli iako nisu bili strijelci i kapetan Kuzme Santini, Vice Torić, golman Dinko Mandić, te Luka Budanović, Gordan Jačan i Toni Vidas. U sastavu su još bili i Ivan Lučić i Jurica Jačan.

Slijedeća utakmica Croatie igra se u nedjelju, ponovno u Turnju, a u goste dolazi Tisno. Nadamo se podršci publike u velikom broju, ali u Turnju je poznata duga tradicija vaterpolo sporta i rijetkost je da mali parapet nije popunjen rasnovrsnom populacijom (stari-mladi, ženski i muški spol, te stranim i domaćim ljudima) kako na seniorskim, tako i na utakmicama mlađih kategorija.

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Croatia pobijedila prošlogodišnje prvake

Komentari su zatvoreni.