vkcroatiaturanj.hr
2013
12.8.

Croatia osvojila turnir u Tisnu

Croatia Turanj je osvojila memorijalni turnir, koji se igra u spomen na tragično poginulog kapetana VK Tisno, Tomislava Crvelina, na poznatoj “kornatskoj tragediji” gdje su osim njega, na žalost, život izgubila još 4 vatrogaca iz Tisna.

U jutarnjim satima, nakon polaganja vijenca poginulima, igrane su polufinalne utakmice. U 11:30 su igrali VK Tisno i VK Albamaris, te je na toj utakmici Albamaris slavio rezultatom 7:6 i tako se prvi plasirao u finale. Drugo polufinale, u 12:30, igrali su Croatia Turanj i Primošten. Iako je Croatia igrala u krnjem sastavu, u odnosu na ligaške utakmice falila su nam petorica igrača iz prvog sastava, pokazali smo se spremniji od Primoštena te smo pobjedili 13:11.
Teret utakmice su iznijeli, uglavnom domaći momci iz Turnja, koji su na ovoj utakmici imali samo dvije zamjene.
Nakon polufinalnih utakmica svi sudionici turnira su otišli na zajednički ručak u hotel Borovnik. U 17:00 sati je bilo svečano otvorenje turnira, a u 17:30 je u utakmici za treće mjesto, domaćin, VK Tisno, pobjedio Primošten. Na kraju su u finalu snage odmjerili VK Croatia i VK Albamaris.

Croatia je u hladnom Tišnjanskom kanalu bolje počela utakmicu, te je u prvoj četvrtini, prvenstveno sjajnom igrom u obrani i uz nekoliko kontri i polukontri nakon prve četvrtine povela sa 3 gola razlike. Posebno se istaknuo, u ovom razdoblju igre, Marko Garić sa svoja dva pogotka, te se tako potpuno iskupio za nekoliko promašenih zicera u jutarnjem polufinalu.
U drugoj četvrtini, Croatia je malo posustala u napadu, ali u obrani nije odustala od stalne zone s kojom su iznenadili ekipu Albamarisa. Biogradci su tako stalno hvatali priključak za Croatiom, te se nisu predavali. Teško je ne spomenuti Turanjski dvojac koji je na privremenom radu u VK Biogradu, Ivana Kadiju i Bepa Duškovića koji ovoj ekipi puno znače.

Treća četvrtina je, također, kao i prve dvije igrana u visokom ritmu, a veću želju za osvajanjem ovog turnira su ipak pokazali Turanjci predvođeni svojim kapetanom Kuzmom Santinijem, te dokapetanom, večeras izvrsnim na golu, Dinkom Mandićem. Među ovim domaćim igračima moram spomenuti i Tonija Vidasa koji je također igrač koji je puno dao ovom klubu.

Četvrti period utamice Croatia je odradila rutinski, te je na kraju još i povećala prednost do ukupnih 12:7, što ipak izgleda uvjerljivije nego li je to bilo na terenu. Jedan je sjajan pogodak u ovoj četvrtini postigao Tomo Udovičić, šraubom sa vanjske pozicije iznenadivši tako golmana Albamarisa. Svakako moram spomenuti i našeg Zadranina na ovom turniru, Mihovila Santinija, koji je počeo karijeru kao dijete u Turnju, a kasnije zbog svog boravka u Zadru tokom godine prešao u redove VK Zadar 1952, s kojim već godinama odlično surađujemo. Veliki doprinos ovoj ekipi dala su i dvojica braće iz Šibenika Ivan i Toni Perić koji su puno pomogli Croatiji u osvajanju ovog turnira. Osim osvojenog naslova, Croatijin igrač Bepo Dušković proglašen je za najboljeg igrača na turniru, što je još jedno veliko priznanje Croatiji i naravno samom Bepu.

Ova sjajna generacija domaćih igrača, koja zbog dobre konkurencije, nažalost nikada nije uspijela otići na završnicu B-prvenstva već treću godinu predstavlja Turanj u 3. seniorskoj vaterpolskoj ligi. Najveći razlog tom izostanku većeg rezultatskog uspjeha, po mom mišljenju, je upravo činjenica što ova ekipa u mlađim uzrastima nije uspijela cijelo vrijeme ostati na okupu. Tako su, već spomenuti, Kadija i Dušković rano otišli u VK Biograd, a Mihovil Santini u Zadar. Nisu to, naravno, svi koji su otišli zbog mogućnosti cijelogodišnjeg treniranja u veće klubove, ali sve se to ipak na kraju vraća ponovnim okupljanjem u seniorskoj ekipi, pa i ovim sjajnim rezultatom. Na kraju ipak moram spomenuti i nas, koji smo u upravi kluba, i koji već godinama u Turnju, unatoč teškim vremenima održavamo ovaj klub na životu, prvenstveno radom sa mlađim kategorijama. Upravo to nam daje za pravo nadati se da dolaze još bolja vremena za Croatiu, budući da je ovo tek prva generacija domaćih igrača koji su dorasli seniorskoj konkurenciji, od kada je uprava kluba u ovom pomlađenom sastavu. Mislim da iz godine u godinu i podižemo razinu kvalitete rada i rezultata u ovim financijski teškim vremenima za vaterpolo, a sve to sa ekipom čiji su nositelji igre sve mahom mladići između 20 i 16 godina, što nas čini najmlađom ekipom u ligi, a već za slijedeću godinu planiramo i daljnje pomlađivanje iz ovogodišnje kadetske ekipe (igrači rođeni 1999. i 2000.).

Sastav Croatie Turanj koji je osvojio ovaj turnir:
1. Dinko Mandić
3. Ivan Perić
4. Marko Garić
5. Toni Perić
6. Bepo Dušković
7. Toni Vidas
8. Tomo Udovičić
9. Marjan Pirović
10. Mihovil Santini
12. Ivan Kadija
13. Kuzme Santini- kapetan
14. Nikola Deković
trener: Nikola Deković

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Croatia osvojila turnir u Tisnu

Komentari su zatvoreni.