vkcroatiaturanj.hr
2013
21.7.

Albamaris “jači” od Croatie

U 2. kolu 3. HVL – Šibenik ( koja ima naziv Šibenik jer su u njoj Šibenski suci, a zbog njih se ova liga i igra – 3/4 ekipa je iz Zadarske regije ili možda Biogradske ali nikako Šibenske) Albamaris je pobjedio Croatiu u Biogradu rezultatom 17:16. Najbolji igrač na utakmici, iako nije postigao niti jedan pogodak, bio je Bore Rončević, inače, jedini sudac na utakmici.
Naime, on je bio jedina osoba koja za vrijeme utakmice nije vidila da igrači Albamarisa tuku igrače Croatie ili je na sat vremena zaboravio da se ovom prilikom u bazenu trebao igrati vaterpolo.

Počelo je izjednačeno, do 3:3 se igralo gol za gol, prvi je poveo Albamaris, nakon očitog prekršaja u napadu Jurića što je od početka dalo naslutiti što sudac Rončević misli tko treba pobjediti, a nakon toga je Croatia vidila dva puta. Krajem četvrtine Croatia pogađa gol domaćih četiri puta za redom te prvu četvrtinu završava rezultatom 3:7.

Cijela druga četvrtina se igra gol za gol, obje ekipe su postigle po četiri gola u ovom periodu igre. Croatia na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 11:7, a u tom periodu najviše su se iskazali Niko Torić sa četiri gola, te Aleksandar Raić i Marko Šarić sa po tri gola kod Croatie. U redovima Albamarisa Petar Jurić je 3 puta pogodio gol, a još se kod domaćih iskazao i već spomenuti Bore Rončević, sudac utakmice.

Treća četvrtina potpuno pripada Bori Rončeviću, tj. Albamarisu koji tu dionicu dobiva sa 6:2 te se potpuno vraća u utakmicu na 13:13. Tek u ovoj četvrtini igrači Albamarisa su shvatili da je sudac na njihovoj strani i počeli su koristiti svoju fizičku snagu te na taj način ostvarili dominaciju u terenu.

Posljednja četvrtina se opet igra gol za gol, vodstvo od jednog gola ostvaruje jedna pa druga ekipa i tako sve do završnih 17:16 za Albamaris. Dovoljno je spomenuti jedan statistički detalj, da je Croatia u drugom poluvremenu imala čak sedam od ukupno devet isključenja, kako bi bilo jasno na koji način se Albamaris vratio u utakmicu i na kraju slavio. Ukupno je Albamaris imao samo dva isključenja više na utakmici, a svatko tko je bio na ovoj utakmici zna koliko se razlikovao način igre ove dvije momčadi.

Na kraju su igrači Croatie stisnuli ruku protivniku i čestitali im na pobjedi znajući da su oni samo koristili svoje iskustvo i prednosti koje imaju, a koje sudac “nije uspio vidjeti”. Gledatelji su vidjeli jako zanimljivu i do samog kraja neizvjesnu utakmicu sa puno golova. Jedino je šteta što je sudac Rončević bio režiser, scenarist i glavni glumac.

U drugoj utakmici Gusar je u Tisnu pobjedio domaćine sa visokih 22:7. Na tablici nakon dva kola vodi Albamaris sa 6 bodova, dok su Gusar i Croatia osvojili po 3 boda. Tisno je izgubilo obje utakmice od Albamarisa i Gusara te ih u slijedećem kolu očekuje teško gostovanje u Turnju.

Objavio Niko za Seniori | Nema komentara »

Komentiraj!