vkcroatiaturanj.hr
2013
12.8.

Gusar osigurao naslov pobjedom protiv Croatie

Gusar je danas, dva kola prije kraja, osigurao naslov u 3. HVL- Šibenik pobjedom u Sv. Filipu i Jakovu protiv Croatie 12:7 (3:2, 4:0, 1:3, 4:2).
Bila je to dobra utakmica u kojoj je Gusar zasluženo slavio, te je također zasluženo obranio naslov pobjednika ove lige od prošle godine. Mišljenja sam da sve ostale ekipe moraju priznati da je Gusar i ove godine malo kvalitetniji od ostale tri ekipe, što realno pokazuje i tablica nakon odigranog 10. kola.

U početku utakmice Gusar nije bio na očekivanoj razini, te se praktički nudio Croatiji, ali i Croatia je bila ispod svoje razine i nije iskoristila ponuđeno. Falio je danas puno Mihovil Santini i posebno Ivan Kadija koji u ovakvim trenutcima puno znaće Croatiji. Tako je prva četvrtina završila vodstvom domaćih 3:2.

U drugoj četvrtini Croatia je potpuno stala, vjerojatno i zbog umora od jučerašnjih utakmica u Tisnu kada je većina ovih igrača iznjela najveći teret, sa vrlo malo izmjena, za osvajanje turnira. I danas je bilo tako, Croatia je na klupi imala samo dva igrača, što je također “išlo na mlin” Gusaru.

Početkom treće četvrtine, nakon isključena Aleksandra Raića s pravom zamjene izgledalo je da je utakmica rješena jer je Croatia ostala samo sa jednim igračem na klupi i sa -4 u golovima. Raić je nepotrebno reagirao nakon što ga je sa igračem manje netko od Gusarovih igrača navlačio za kapicu, a sudac Štampalija nije sudio i drugo isključenje u istom napadu za Gusar. Nakon toga sudac je pozvao Raića da priđe, valjda mu je htio objasniti razlog zašto nije sudio isključenje, te je ovaj odbio prići na poziv sudca, a sudac ga je zbog nepoštivanja isključio s pravom zamjene. Kasnije je sudac meni (treneru) objasnio da nije sudio još jedno isključenje kako Croatiji nebi oduzeo prednost, budući da je imala loptu na vanjskoj poziciji sa igračem više na šutu, što meni iskreno baš i nije jasno jer mislim da je bolja prednost imati dva igrača više. Bilo kako bilo, Aco nije smio tako reagirati i ne opravdavam ga zbog toga. Ovaj trenutak je, vjerojatno, još dodatno motivirao goste koji ovu četvrtinu dobivaju 1:3 i tako dolaze do rezultata 8:5 što je još davalo malo nade Croatiji pred završni period igre.

Posljednju četvrtinu Gusar je ipak odradio rutinski, te je priveo utakmicu kraju u svoju korist i na kraju uvjerljivo pobjedio 12:7, identičnim rezultatom kao u prvoj međusobnoj utakmici odigranoj u Sv. Filipu i Jakovu. U posljednjoj četvrtini Croatijini igrači su previše solirali, te su pucali na gol sa vanjskih pozicija bez rezona što nikako nije moglo dobro završiti.

Za Croatiu Turanj su igrali:
1. Dinko Mandić
4. Marko Garić -1 gol
5. Marko Šarić
6. Aleksandar Raić
7. Niko Torić -2 gola
8. Tomo Udovičić
12. Bepo Dušković -1 gol
13. Kuzme Satini -2 gola, kapetan
14. Vice Torić -1 gol
trener: Nikola Deković

Tablica 3. HVL nakon 10. kola:

1. Gusar         10 7 1 2 123:85     22
2. Croatia       10 4 1 5 109:108   13
3. Tisno          10 4 0 6   97:116   12
4. Albamaris  10 4 0 6   92:112   12

Objavio Niko za Seniori | Komentari isključeni za Gusar osigurao naslov pobjedom protiv Croatie

Komentari su zatvoreni.